Command CNC Settings question

CommandCNC related questions, tips and topics can be posted here
Post Reply
OTHill
3.5 Star Elite Contributing Member
3.5 Star Elite Contributing Member
Posts: 573
Joined: Fri Jul 20, 2012 12:08 pm

Command CNC Settings question

Post by OTHill »

Can someone explain in practical terms what to use this screen for and how to use it. I'm probably not getting optimum use out of my system.
20231019_145633.jpg
5x10 table,Precision plasma gantry,Cand CNC electronics,Hypertherm 65 plasma,King lathe and mill,255 lincoln mig welder.Dawson Creek BC. Much modified Fastcut 4x8 plasma table with Ethercut
User avatar
djreiswig
4.5 Star Elite Contributing Member
4.5 Star Elite Contributing Member
Posts: 1982
Joined: Thu Nov 19, 2015 10:02 pm
Location: SE Nebraska

Re: Commandcnc question

Post by djreiswig »

No idea, but it looks like a toolbox. Those settings should all be in SheetCam and carry over in the gcode. Not sure how you would call up a preset tool in your gcode.
2014 Bulltear (StarLab) 4x8
C&CNC EtherCut
Mach3, SheetCam, Draftsight
Hypertherm PM65
Oxy/Acetylene Flame Torch
Pneumatic Plate Marker, Ohmic, 10 inch Rotary Chuck (in progress)
TJS
3.5 Star Elite Contributing Member
3.5 Star Elite Contributing Member
Posts: 747
Joined: Wed Nov 26, 2014 1:22 pm
Location: Fairfield, CT.
Contact:

Re: Commandcnc question

Post by TJS »

In your sheetcam does the toolset look the same. It should it you "load' the toolset. I know if you create custom tools and such in sheetcam and then you load this toolset it will wipe those out and bring it all back to default.
User avatar
djreiswig
4.5 Star Elite Contributing Member
4.5 Star Elite Contributing Member
Posts: 1982
Joined: Thu Nov 19, 2015 10:02 pm
Location: SE Nebraska

Re: Commandcnc question

Post by djreiswig »

I assumed commandcnc and sheetcam used different toolset formats. Didn't think you could interchange them.
2014 Bulltear (StarLab) 4x8
C&CNC EtherCut
Mach3, SheetCam, Draftsight
Hypertherm PM65
Oxy/Acetylene Flame Torch
Pneumatic Plate Marker, Ohmic, 10 inch Rotary Chuck (in progress)
OTHill
3.5 Star Elite Contributing Member
3.5 Star Elite Contributing Member
Posts: 573
Joined: Fri Jul 20, 2012 12:08 pm

Re: Commandcnc question

Post by OTHill »

I should clarify a little. I'm trying to get my HT 45xp dialed in for less leadin/leadout divots. I keep having to go back to SC to make minor changes and than I see this screen in Commandcnc and wonder if I can't make the changes there. It allows me to change numbers but not to save. That's what makes me wonder why it's there?
5x10 table,Precision plasma gantry,Cand CNC electronics,Hypertherm 65 plasma,King lathe and mill,255 lincoln mig welder.Dawson Creek BC. Much modified Fastcut 4x8 plasma table with Ethercut
BTA Plasma
3.5 Star Elite Contributing Member
3.5 Star Elite Contributing Member
Posts: 596
Joined: Thu May 12, 2011 4:28 pm

Re: Commandcnc question

Post by BTA Plasma »

That screen is for standard G code that comes from another CAM program that doesnt use a CommandCNC post processor only.
OTHill
3.5 Star Elite Contributing Member
3.5 Star Elite Contributing Member
Posts: 573
Joined: Fri Jul 20, 2012 12:08 pm

Re: Command CNC Settings question

Post by OTHill »

Thanks for the info!
5x10 table,Precision plasma gantry,Cand CNC electronics,Hypertherm 65 plasma,King lathe and mill,255 lincoln mig welder.Dawson Creek BC. Much modified Fastcut 4x8 plasma table with Ethercut
Post Reply

Return to “C&CNC CommandCNC”